Cachalotes House / Oscar Gonzalez Moix

first_img Year:  “COPY” Cachalotes House / Oscar Gonzalez Moix Cachalotes House / Oscar Gonzalez MoixSave this projectSaveCachalotes House / Oscar Gonzalez Moix ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/432668/cachalotes-house-oscar-gonzalez-moix Clipboard Year:  “COPY” Houses 2010 2010 Peru Save this picture!© Juan Solano Ojasi+ 13 Share CopyHouses•La Molina District, Peru CopyAbout this officeOscar Gonzalez MoixOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLa Molina DistrictHousesPeruPublished on September 30, 2013Cite: “Cachalotes House / Oscar Gonzalez Moix” 30 Sep 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  590 m² Area:  590 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/432668/cachalotes-house-oscar-gonzalez-moix Clipboard Photographs photographs:  Juan Solano OjasiPhotographs:  Juan Solano Ojasi Text description provided by the architects. The Project is located in an existing condo in La Planicie, overlooking the Golf. Importantly, one of the family members is disabled, so the project should not have any barriers and integrate the lives of others, without altering the aesthetics and function. All in equal conditions. The project is articulated through a 1.50 axle wide circulation, containing all functions in two volumes. The first volume, a strip running the length of the field, adding a second volume containing double height social area and expansion of the terrace. The concept of the house was looking for a functional integration, structural and formal, with a simple modulation responding to the program. The proposed materials synthesized warmth and formal language of the project, creating a comfortable home. Save this picture!© Juan Solano OjasiRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodEGGERLaminatesThe brief for this project, but had to meet the needs of the life of a typical family, we had to pay attention to every single detail and operation, to be used by a disabled person, having a normal life without barriers.Save this picture!© Juan Solano OjasiAfter intense searches of land suitable to develop the project, we found an area of ​​almost 663 m2. The land with a frontage of 18.40 m and bottom 36.0 m, had the peculiarity that its left side and adjacent to golf, with a privileged view , so that was reason enough to take this as a trigger condition for our Party . The rules allow us to build on opposite side and the bottom, leaving a golf retreats and main entrance. With all these strong data intensions begin the process of projective and seek a viable concept.Save this picture!© Juan Solano OjasiThe project will in probate spatial coupling functions housed on two floors and are organized on a tour through the circulation axis, separating the most private areas of the house with double height social area. Allowing also communicate the outside and inside, on this axis, marking on the main facade, as a crack, which divides the two main volumes, private and social. The volumes are clear and simple, contains and expresses the architectural gestures functions with pure lines, stripped of ornament and respecting the parameters of modern and functional design. These boxes harboring function functional , fully open through large windows achieving transparency and permeability of view , lighting and ventilation to all main rooms of the house , taking the view of the golf, simulating an infinite garden .Save this picture!Floor PlanProject gallerySee allShow lessLight Matters: 3D Video Mapping, Making Architecture The Screen for Our Urban StoriesArticlesIs there a Future for India’s Stepwells?Misc Share Projects ArchDaily Architects: Oscar Gonzalez Moix Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *